Bahan (A)
375 gm mentega
8 sudu besar susu pekat
3 sudu besar coffee oil
secubit garam halus
Bahan (B)
20 biji kuning telur sejuk
5 biji putih telur sejuk
300 gm gula halus
210 gm tepung Hong Kong
1 sudu besar Ovalette
1 sudu teh baking powder
200 gm chocolate Cadbury (hazelnut/almond, etc) -dipotong kecil2
Cara :
1. Pukul Bahan A hingga kembang dan ringan. Ketepikan.
2. Pukul Bahan B hingga pekat dan sebati.
3. Masukkan Bahan B ke dalam Bahan A. Kacau rata-rata (sehala).
4. Bakarlah selapis-selapis dan bubuh potongan cokelat pada setiap lapisan genap sehingga adunan selesai digunakan.
Nota:
a) Gunakan loyang 10”x 7” atau 8”x8”.
b) Alaskan dasar loyang dgn kertas tracing/parchment & gris dgn mentega.
c) Gunakan api atas bawah pada lapisan pertama (suhu 180 darjah) dan api grill (api atas je) dgn suhu kira-kira 180 – 200 darjah utk lapisan kedua sehingga akhir.
resepi dr cni..mekasih byk2..
Saturday, December 19, 2009
kek lapis kopi choc
Posted by CikLiza-leez-li-zaa at 2:29 PM
Labels: kek n biskut yummy=)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment